AMSTERDAM - Rick van den Hurk is dit seizoen vooralsnog niet te bewonderen in de Major League Baseball (MLB). De pitcher van Baltimore Orioles kon tijdens de Spring Training niet voldoende indruk maken om een plaats te bemachtigen in de 25-koppige selectie van zijn club.

Van den Hurk is teruggezet naar het Triple A-team en gaat nu spelen voor Norfolk Tides dat uitkomt in de Minor League Baseball.

In diezelfde klasse komt ook Rogearvin Bernadina van de Washington Nationals uit. Hij moest uiteindelijk de laatste plaats in het buitenveld afstaan aan Michael Morse en gaat spelen voor Syracuse.

Overigens probeert oud-honkballer en Hall of Famer Bert Byleven Van den Hurk te helpen waar het kan, zo laat hij weten in het nieuwe magazine van NUsport.

''Ik praat met hem en hoop dat hij oog blijft houden voor de positieve dingen als het wat minder gaat. Hij heeft dit jaar tot nu toe te veel vier wijd gegooid.''

Andruw Jones

Er komen dit jaar wel drie andere Nederlanders in actie in de MLB. Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers), Jair Jurrjens (Atlanta Braves) en Andruw Jones (New York Yankees) maken hun opwachting in de beste honkbalcompetitie ter wereld.

In totaal probeerden veertien Nederlanders zich tijdens de Spring Training in de kijker te spelen voor het nieuwe MLB-seizoen dat donderdagavond van start is gegaan.

In het nieuwe magazine van NUsport staat deze week een reportage met Hall of Famer Bert Byleven. De oud-honkballer vertelt onder meer over zijn rol bij de Nederlandse honkbalploeg. Het magazine ligt vanaf dinsdag in de winkels en is via de website te bestellen.