AMSTERDAM - Maria Sjarapova heeft als eerste de finale van het tennistoernooi in Miami bereikt. De als zestiende geplaatste Russische was met 3-6, 6-0 en 6-2 te sterk voor de Duitse Andrea Petkovic (21).

In de eindstrijd neemt Sjarapova het op tegen Victoria Azarenka (8). Die won met 6-0 en 6-3 van de Russin Vera Zvonareva.

Sjarapova en Petkovic leverden aan het begin van de partij beide hun service in, maar daarna kreeg de Duitse het betere van het spel. Petkovic brak bij 3-2 opnieuw en wist de set daarna binnen te halen.

In de volgende twee bedrijven was Sjarapova echter ontketend, al pakte haar opponent nog wel twee games in de laatste set voordat Sjarapova de klus klaarde.

Terugkeer

De 23-jarige Sjarapova, die in onderlinge ontmoetingen met 2-1 leidt, keert maandag terug in de top tien van de wereldranglijst. De Russische was al eens de mondiale nummer een.

De eveneens 23-jarige Petkovic, die in de vierde ronde favoriete Caroline Wozniacki naar huis stuurde, dringt voor het eerst de top twintig binnen.