AMSTERDAM - Het internationaal sporttribunaal CAS hoopt voor eind juni uitspraak te doen in de zaak-Alberto Contador. Dat zou betekenen dat de Spanjaard voor de start van de Ronde van Frankrijk op zaterdag 2 juli weet of hij zal worden geschorst.

Dat bericht het CAS op zijn website. “We wachten op de rapporten van beide partijen en stellen daarna een schema op met als doel het dispuut voor eind juni te beslechten.”

Zowel de internationale wielerunie UCI als het mondiale antidopingagentschap WADA besloot vorige week beroep aan te tekenen tegen de beslissing van de Spaanse wielerbond om Contador vrij te spreken voor zijn positieve test op clenbuterol tijdens de jongste editie van de Ronde van Frankrijk.

Advocaat Contador

De advocaat van Contador is ervan overtuigd dat zijn cliënt wordt vrijgesproken. “Ons dossier telt zeshonderd pagina’s en bevat tal van passages die voor zich spreken. Elke wetenschapper die ik heb gesproken, beweert dat Contador onschuldig is.”

In afwachting van de uitspraak mag de renner van Saxo Bank blijven koersen. Contador won vorige week de Ronde van Catalonië en is voornemens op 7 mei aan de start te staan van de Ronde van Italië.