BREDA - NAC heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Eric Botteghin en Jordy Buijs. Dat meldde de club op de website. Beide spelers ondertekenden een contract voor drie jaar.

''We volgden deze jongens al een hele tijd nadrukkelijk'', aldus technisch directeur Jeffrey van As.

''Ze wisten ook steeds van onze verregaande interesse, maar we moesten natuurlijk wel wachten met zaken doen totdat we een goed beeld hadden van de financiële situatie bij de club.''

De in Brazilië geboren Botteghin speelt sinds de zomer van 2006 bij FC Zwolle. Hij is opgeleid bij het Braziliaanse SC Internacional.

Buijs komt over van De Graafschap. Beide spelers zijn na dit seizoen transfervrij. NAC hoeft geen transfersom te betalen.

Roda JC

De Graafschap raakt ook Leon Broekhof komende zomer kwijt. De 22-jarige verdediger tekent een contract van twee jaar bij Roda JC. In de verbintenis is een optie voor nog twee seizoenen opgenomen.

Broekhof komt uit de jeugdopleiding van Vitesse en maakt sinds het seizoen 2008/2009 deel uit van de selectie van De Graafschap.

''Leon past perfect in het profiel van Roda JC Kerkrade. Het is een jongen met een perfecte instelling en met genoeg potentie, die zich bij Roda JC prima verder kan ontwikkelen'', aldus technisch directeur Martin van Geel.