AMSTERDAM - Het zou Ajax-trainer Frank de Boer verbazen als hij binnenkort afscheid moet nemen van Danny Blind. De assistent-trainer wordt vaak genoemd in de berichtgeving over de revolutie die Johan Cruijff probeert te veroorzaken en zou moeten vrezen voor zijn baan.

Na afloop van de stuk gelopen besprekingen tussen de groep-Cruijff, waartoe ook Wim Jonk en Dennis Bergkamp behoren, en Ajax-directeur Rik van den Boog sijpelde het nieuws naar buiten dat Cruijff Blind per direct uit de technische staf wilde verwijderen.

De voormalig verdediger van de Amsterdammers (372 duels) kon, zo gaf Cruijff eerder deze week toe, uitzien naar een functie bij Almere City of Ajax Cape Town.

Verbazingwekkend

De Boer ziet niet in waarom Blind het veld zou moeten ruimen. "Het is verbazingwekkend om te lezen dat hij weg moet. Als er één een Ajax-hart heeft is het Danny", vertelde de Noord-Hollander voor de camera van AT5.

De oefenmeester wil graag benadrukken dat hij ondanks de geruchten prima met Blind door één deur kan. "Mijn relatie met Danny is niet vertroebeld. Ik heb hem heel hoog zitten en ik hoop dat Danny mij ook hoog heeft zitten. Dat geloof ik wel. Wij gaan heel goed met elkaar om. Ik heb heel vertrouwen in Danny."

Niemand bij gebaat

Woensdagavond komt de ledenraad van Ajax bijeen om te stemmen over de plannen van Cruijff. De Boer hoopt dat het strijdgewoel afzwakt en wil verder niet ingaan op zijn persoonlijke voorkeur.

"Er is niemand bij gebaat dat er zoveel onrust is bij Ajax. Ik denk dat beide partijen maar één doel hebben en dat is dat het goed gaat met de club. Daar ben ik heilig van overtuigd. Laten we hopen dat ze er uit komen."

Eindverantwoordelijk

De trainer was niet op de hoogte van een lijst met namen die Cruijff wilde laten ontslaan. "Ik heb een keer met Van den Boog en Dennis, Wim en Johan gesproken. Dat ging alleen maar over de plannen. Er zijn toen geen namen genoemd."

"De hamvraag is wie er uiteindelijk eindverantwoordelijk wordt. Ik hoop dat ze daar heel goed uitkomen, liefst woensdagavond al."