EINDHOVEN - Behalve over Ola Toivonen (geschorst) kan PSV zaterdag in de topper bij FC Twente evenmin beschikken over Danny Koevermans.

De Schiedamse aanvaller heeft een lichte spierblessure in zijn kuit. In de loop van volgende week wordt duidelijk wanneer hij weer bij de spelersgroep kan aansluiten.

Ook Toivonen, die tegen FC Twente zijn laatste wedstrijd uitzit van een schorsing voor vier duels, is geblesseerd. Bij de Zweed is een klein scheurtje in zijn dijbeenspier vastgesteld.

De medische staf van PSV verwacht ook bij Toivonen in de loop van volgende week meer te kunnen zeggen over zijn rentree in competitieverband.

Pieters

Verdediger Erik Pieters, die dinsdag tijdens het EK-kwalificatieduel van Oranje met Hongarije geblesseerd uitviel, is een twijfelgeval voor de kraker in Enschede.

De selectie van PSV zal in de aanloop naar het duel met FC Twente bij hoge uitzondering achter gesloten deuren trainen. Coach Fred Rutten, die zelden besloten traint, wenst vrijdag tijdens de oefensessie in het Philips Stadion geen publiek en pers langs het veld.

De PSV'ers genoten woensdag van een vrije dag. Donderdag staat een training op De Herdgang op het programma.

Voorsprong

Met nog zes wedstrijden voor de boeg gaat het elftal van Rutten aan kop in de eredivisie, met een punt voorsprong op FC Twente.

De landskampioen won eerder dit seizoen in Eindhoven met 1-0 en was in de kwartfinale van het bekertoernooi na strafschoppen te sterk voor de Brabanders.