AMSTERDAM - Twente-aanvaller Bryan Ruiz heeft dinsdagavond zeventig minuten meegespeeld in het oefenduel van Costa Rica tegen Argentinië. De kans is daardoor groot dat de smaakmaker van de Tukkers de kraker in de eredivisie tegen PSV van komende zaterdag gaat halen.

Costa Rica kwam in eigen huis niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen de Argentijnen, waar Lionel Messi kort voor aanvang van het duel uitviel met een spierblessure.

Ruiz kon geen gat vinden in de solide Argentijnse defensie en moest na zeventig minuten plaats maken voor Michael Barrantes Rojas.

Voor Ruiz was het zijn eerste wedstrijd sinds vorige maand. Toen viel hij in het competitietreffen met AZ vlak voor rust uit met een bovenbeenblessure.

Het is aan de medische staf van FC Twente om te bepalen of Ruiz speelklaar is voor het duel in de Enschedese Grolsch Veste. De winnaar van de strijd tussen de huidige nummers één en twee van de eredivisie legt een stevige basis voor het kampioenschap.

Besloten training PSV

De selectie van PSV traint in de aanloop naar de topper van zaterdag bij hoge uitzondering achter gesloten deuren. Trainer Fred Rutten, die zelden besloten traint, wenst vrijdag tijdens de oefensessie in het Philips Stadion geen publiek en pers langs het veld.

De PSV'ers genieten woensdag van een vrije dag. Donderdag staat een training op De Herdgang op het programma.

Met nog zes wedstrijden voor de boeg gaat het elftal van Rutten aan kop in de eredivisie, met een punt voorsprong op FC Twente. De landskampioen won eerder dit seizoen in Eindhoven met 1-0 en was in de kwartfinale van het bekertoernooi na strafschoppen te sterk voor de Brabanders.

Bij PSV ontbreekt Ola Toivonen vanwege een schorsing. Erik Pieters, die dinsdag tijdens het EK-kwalificatieduel van Oranje met Hongarije geblesseerd uitviel, is een twijfelgeval.