CLEVELAND - De basketballers van Miami Heat hebben dinsdagnacht ondanks een uitblinkende LeBron James verloren van Cleveland Cavaliers: 90-102.

Voor Heat had de verrassende nederlaag geen grote gevolgen, want het sterrenensemble uit Florida is al zeker van de play-offs in de NBA.

James maakte een zogeheten 'triple double': 27 punten, 12 assists en 10 rebounds.

Hij ontving voornamelijk boegeroep vanuit het publiek, want de topschutter was vorig seizoen nog actief voor de ploeg uit Cleveland, die dit seizoen bijzonder matig presteert en onderaan staat in de Eastern Conference.

J.J. Hickson was topscorer voor de Cavaliers met 21 punten. Anthony Parker noteerde 20 punten.

Gadzuric

Oklahoma City Thunder wist in een spannende wedstrijd wel te winnen. In eigen huis kreeg Oklahoma Golden State Warriors in de reguliere speeltijd niet op de knieën. Maar in de verlenging trok de nummer vier van de Western Conference toch aan het langste eind: 115-114.

Dan Gadzuric ging met New Jersey Nets onderuit tegen Houston Rockets. Op eigen veld verloren de Nets met 87-112. Gadzuric speelde ruim negen minuten, maar kwam daarin niet verder dan twee rebounds. In de laatste wedstrijd van dinsdag versloeg Sacramento Kings thuis Phoenix Suns: 116-113.