AMSTERDAM - Juan Martin del Potro heeft zijn opmars in het Masterstoernooi in Miami niet kunnen voortzetten. De Argentijn verloor dinsdag in de achtste finales van Mardy Fish.

Het werd 7-5 en 7-6 voor de Amerikaan. In de tiebreak kwam Del Potro een vroege achterstand niet te boven: 5-7.

Del Potro won zondag nog van Robin Söderling, de meest imponerende zege sinds zijn rentree na een polsblessure.

Door deze kwetsuur moest de winnaar van de US Open 2009 bijna het hele vorige seizoen laten schieten.

Pauze

Del Potro heeft besloten om de start van het gravelseizoen aan zich voorbij te laten gaan. Hij gaat eerst op consult bij een dokter alvorens hij zijn zomerschema indeelt.

''Dan bepaal ik of ik kan doorspelen of dat ik moet stoppen'', zei de Argentijn, die mogelijk over een maand weer op de baan staat in Estoril.

''Ik hoop in Estoril te kunnen tennissen, maar vergeet niet dat ik sinds 2009 niet meer op gravel heb gespeeld. Ik hoop mijn niveau op die ondergrond te verbeteren.''

Ferrer zegeviert

In de kwartfinales neemt Fish het op tegen David Ferrer. De nummer zes van de wereld had geen enkel probleem met Marcel Granollers: 6-1 en 6-2. Het duel der Spanjaarden nam iets meer dan een uur in beslag.

Ferrer was vooral ijzersterk aan het serveren met een eerste opslagpercentage van 70 procent en een winstpercentage van 86 procent op de eerste service.

Anderson door

Kevin Anderson plaatste zich eveneens voor de laatste acht. De Zuid-Afrikaan versloeg in twee sets John Isner (6-3 en 7-6) en neemt het in de volgende ronde op tegen Novak Djokovic of Viktor Troicki.

In de derde ronde verloor Jo-Wilfried Tsonga van Aleksandr Dolgopolov: 7-6, 4-6 en 5-7. De Oekraïner ontmoet nu Rafael Nadal in de achtste finales.

In een eventuele kwartfinale stuit Nadal op Tomas Berdych. De Tsjech had zijn handen vol aan Florian Mayer, maar zegevierde uiteindelijk wel: 6-3, 2-6 en 7-6 (4).