AMSTERDAM - Kimi Raikkonen maakt binnenkort zijn debuut in de Amerikaanse NASCAR-series. De Finse voormalig wereldkampioen Formule 1 en huidige deelnemer aan het WK-rally begint met een nieuw team in het Truck-kampioenschap.

Volgens de doorgaans goed ingevoerde Finse krant Turun Sanomat stapt Raikkonen na zijn debuut in de Pick-ups, wanneer hij genoeg ervaring heeft opgedaan, over naar de Nationwide en Sprint Cup-series, de 'eredivisie' van de populaire Amerikaanse autosportklasse.

Hoewel er nog geen data bekend zijn is de verwachting dat Raikkonen in de zomer de overstap waagt.

"Ik kijk ernaar uit om bekend te worden met de NASCAR-wereld", liet de wereldkampioen van 2007 aan het Finse dagblad weten. "Ik volg het al heel lang. Uiteraard weet ik dat het een ruige tak van autosport is, maar ik houd van de Amerikaanse manier van racen."

Uitdagend

"Het voelt fantastisch om daarbij betrokken te raken. Het zal zeer uitdagend en erg leuk voor me zijn", aldus de voormalige coureur van Sauber, McLaren en Ferrari.

Binnenkort wordt bekend met welk merk Raikkonen actief zal zijn. De Fin blijft verder deelnemen aan het rallykampioenschap, waar hij een deal heeft voor acht evenementen.