AMSTERDAM – Feyenoord staat 'niet onwelwillend' tegenover een vroegtijdig vertrek van Georginio Wijnaldum. De middenvelder wil zijn medio 2012 aflopende contract vooralsnog niet verlengen en moet zodoende komende zomer verkocht worden, als de Rotterdammers hem niet transfervrij de deur uit willen zien lopen.

Wijnaldum zou volgens geruchten in de belangstelling staan van Newcastle United. De Engelsen hebben zich nog niet officieel voor hem gemeld. "Wij wachten rustig af", laat de woordvoerder van Feyenoord Raymond Salomon tegenover Voetbal International weten.

Ook de zaakwaarnemer van Wijnaldum, Humphrey Nijman, wil niets zeggen over de interesse. "Of het waar is, zal de toekomst uitwijzen. Wij willen rust. Niet voor niets heb ik gezegd dat wij pas na dit seizoen met Feyenoord om de tafel willen zitten. Tot die tijd doen wij niks en zeggen wij niks."

De Vrij en Fer

De Rotterdammers hopen Stefan de Vrij en Leroy Fer langer te binden. Ook de verbintenissen van de twee jeugdexponenten lopen in de zomer van 2012 af. 

Ron Vlaar hoeft voorlopig niet te rekenen op een nieuwe aanbieding. De verdediger gaf meerdere keren aan te twijfelen over zijn toekomst, waarna de clubleiding een eerder voorstel introk.