AMSTERDAM - Teambaas Stefano Domenicali zegt dat Ferrari "direct wil reageren" op het slechte optreden tijdens de openingsrace van de Formule 1 in Australië.

Fernando Alonso kwam als vierde over de streep, terwijl Felipe Massa zijn zevende plaats dankte aan de diskwalificatie van de beide Saubers. De Italiaanse renstal had beter verwacht, zeker na de voor de rode brigade uitstekend verlopen voorbereiding.

Domenicali besloot niet direct door te reizen naar Maleisië (waar de volgende Grand Prix wordt verreden), maar koos ervoor om in de fabriek in Italië te analyseren waar het fout was gegaan.

Teleurstelling

"Ontkennen heeft geen zin: we verlaten Australië met een gevoel van teleurstelling", zei de Italiaan over de openingsrace. "Onze prestaties deden onder voor die van de besten, vooral een van de Red Bulls. Nu moeten we alles goed bestuderen om uit te vinden wat onze verwachte competitiviteit verhinderde."

Alonso had vooral moeite om de benodigde warmte in zijn voorbanden te krijgen. Massa kampte met hetzelfde probleem, wat zich vooral uitte in zijn wat knullige spin in zijn eerste ronde uit de pitsstraat tijdens de kwalificatie.

Neerwaartse kracht

"We moeten direct reageren, beginnende bij de volgende race in Maleisië. Daarbij moet vooral gewerkt worden aan de neerwaartse kracht aan de voorkant van de auto. We moeten uitzoeken waarom de realiteit niet rijmde met de aan de hand van onze data gedane voorspellingen."

Domenicali zag ook nog positieve punten in het optreden van de Ferrari's. "De betrouwbaarheid was gelukkig goed. Vooral de motor en het KERS-systeem deden het uitstekend."