AMSTERDAM - Teambaas Christian Horner van Red Bull Racing wordt niet warm of koud van het verbale wapengekletter van McLaren na de Grand Prix van Australië.

Lewis Hamilton zei zondag na zijn tweede plaats achter een superieure Sebastian Vettel dat hij ‘er niet aan twijfelt’ dat McLaren in staat is het gat te dichten.

“Natuurlijk zegt hij dat, anders kan hij bij de volgende race net zo goed niet komen opdagen, maar of hij zijn woorden echt gelooft, is een tweede”, laat Horner weten aan Autosport.

“Zeker, McLaren heeft in korte tijd flinke stappen gezet en ze bewezen in het verleden dat ze de auto snel ontwikkelen gedurende het seizoen, maar de afgelopen jaren hebben wij hen op dat vlak afgetroefd.”

Wereldtitel

Volgens Horner is de kans op een wereldtitel van Red Bull nu veel groter dan vorig jaar rond deze tijd.

“Ik vermoed dat we vooral veel beter met de druk kunnen omgaan. Ferrari en McLaren zullen ongetwijfeld sterk terugkomen, maar ook wij hebben nog dingen in de pijplijn.”

Om de prestatie van Vettel in Melbourne te beschrijven heeft Horner niet veel woorden nodig. “Het hele weekeinde was hij in bloedvorm. Dominant in de kwalificatie en excellent in de race.”