MIAMI - Op Novak Djokovic staat dit jaar geen maat. In de derde ronde van het Masterstoernooi in Miami won hij zondag met speels gemak van de Amerikaan James Blake. In minder dan een uur was de wedstrijd gespeeld: 6-2 6-0.

Het was de twintigste zege dit jaar van Djokovic, die nog geen wedstrijd heeft verloren. In de tweede ronde had de Serviër, tweede op de plaatsingslijst, in iets meer dan drie kwartier de Oezbeek Denis Istomin verslagen (6-0 6-1).

In de achtste finale in Miami komt Djokovic zijn landgenoot Viktor Troicki (16) tegen. Die won met 7-6 (5) 3-6 7-5 van de Amerikaan Sam Querrey (19).

Del Potro door

Juan Martin del Potro plaatste zich onverwacht eenvoudig voor de laatste zestien. Hij had iets meer dan een uur nodig om af te rekenen met de als vierde geplaatste Zweed Robin Söderling. Setstanden waren 6-3 6-2.

Del Potro komt in de volgende ronde uit tegen de Amerikaan Mardy Fish, als veertiende geplaatst in Miami. Fish versloeg zondag in de derde ronde de Fransman Richard Gasquet (17) met 6-4 6-3.