AMSTERDAM - Dennis Bergkamp geeft geen goede invulling aan zijn functie als jeugdtrainer van Ajax. De instelling van de voormalig international zou te wensen overlaten.

Dat meldt RTV Noord-Holland op basis van ingewijden binnen de club. Woordvoerder Miel Brinkhuis van Ajax wilde niet op het bericht reageren.

Volgens de regionale televisiezender zou Bergkamp te veel tijd nodig hebben voor zijn gezin en teamverslagen door anderen laten schrijven. Die 'anderen' zijn juist degenen die volgens het nieuwe plan van de technische klankbordgroep het veld moeten ruimen. Dat vindt de directie te ver gaan.

Meer tijd vergen

De beoogde nieuwe functie van Bergkamp zou bovendien veel meer tijd vergen dan zijn huidige betrekking als jeugdtrainer.

Volgens RTV Noord-Holland hebben de directie en de raad van commissarissen van de Amsterdammers Johan Cruijff donderdagavond duidelijk gemaakt dat Bergkamp derhalve niet in aanmerking komt voor de functie.

Cruijff en een groep oud-Ajacieden dienden anderhalve week terug een plan bij de directie in om Ajax weer aan de top te krijgen. Het trio Frank de Boer, Bergkamp en Wim Jonk moet volgens het platform de zeggenschap krijgen over het technische beleid.

De directie van Ajax staat achter de inhoud van het plan, maar is niet bereid de verantwoordelijkheid uit handen te geven.

Impasse

Algemeen directeur Rik van den Boog en Cruijff zijn hierdoor in een impasse beland. Van den Boog is bereid het plan uit te voeren zonder de legendarische nummer veertien daarbij te betrekken.

Cruijff gaf op zijn beurt aan dat hij zich niet terug zal trekken. Desnoods wil hij een buitengewone ledenvergadering houden met als doel de directie te vervangen.