LISSABON - Marco van Basten en Frank Rijkaard vervolgen hun trainersloopbaan het komende seizoen vrijwel zeker niet bij Sporting Portugal. Dat is het resultaat van de verkiezingen voor een nieuwe president van de vereniging uit Lissabon.

Godinho Lopes won de verkiezingen. Hij kreeg net iets meer stemmen dan Bruno Carvalho, de kandidaat die Van Basten als nieuwe trainer zou benoemen.

José Dias Ferreira, de kandidaat die Frank Rijkaard als coach wilde aanstellen, kreeg beduidend minder steun.

Lopes, die niet expliciet een trainer naar voren had geschoven, kreeg volgens Sporting Lissabon 36,55 procent van de stemmen. Carvalho bleef steken op 36,15. Ferreira kwam niet verder dan 16,54 procent.

Groene clubkleuren

Van Basten bezocht vorige week een competitiewedstrijd van Sporting Lissabon. Hij droeg de groene clubkleuren van de vereniging en werd uitgebreid aan de supporters voorgesteld.

De voormalige bondscoach van het Nederlands elftal en hoofdtrainer van Ajax keek uit naar zijn mogelijk nieuwe functie. Hij zou trainers Raymond Verheijen en Mitchell van der Gaag als assistenten meenemen.

Carvalho begon ook als grote favoriet aan de verkiezingen. Hij had de steun van een Russisch investeringsfonds en beloofde dat Van Basten 50 miljoen euro op de transfermarkt mocht uitgeven. Hij kreeg echter enkele stemmen te weinig om zijn grote plannen te realiseren.

Rijkaard werd eerder dit seizoen ontslagen als trainer van Galatasaray.