KAISERSLAUTERN - In navolging van Nederland (vijftien punten uit vijf duels) en Spanje (twaalf uit vier) heeft ook Duitsland nog de maximale score in het EK-kwalificatietoernooi. De ploeg van bondscoach Joachim Löw was zaterdagavond in Kaiserslautern met 4-0 te sterk voor Kazachstan.

Frank Lampard (strafschop) en Darren Bent scoorden al in het eerste kwartier waarna de spanning meteen uit het duel verdwenen was. Voor Engeland was het de 65e zege in de honderdste interland tegen Wales, dat de vierde nederlaag op rij incasseerde.

Wayne Rooney zat er na afloop in de Engelse kleedkamer een beetje sip bij. De aanvaller van Manchester United kreeg in de 37e minuut de gele kaart voor een wilde tackle op Joe Ledley.

Geschorst

Hij is daardoor geschorst voor de volgende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zwitserland in juni, nadat hij eerder tegen Montenegro was geboekt.

''Wayne wist van niets'', liet Capello na afloop weten. ''Ik moest hem vertellen dat hij geschorst zou zijn. Hij was zijn eerste gele kaart vergeten.''

Hekkensluiter

Engeland kwam met tien punten uit vier duels op gelijke hoogte met Montenegro, dat door een slechter doelsaldo naar de tweede plaats zakte. Wales is met nul punten hekkensluiter in groep G.

Bulgarije en Zwitserland schoten met 0-0 in Sofia weinig op. Beide landen hebben met vier uit vier nog maar een kleine kans op een EK-ticket.