AMSTERDAM - De ledenraad van Ajax komt woensdag bijeen om te praten over de botsing tussen Johan Cruijff en de directie.

Uri Coronel, voorzitter van de Amsterdamse club, en preses van de ledenraad Rob Been hebben de 24 leden bijeen geroepen.

Coronel wil de ledenraad graag informeren over de stand van zaken. De raad gaat over de samenstelling van het bestuur dat bestaat uit Coronel, Joop Krant en Cor van Eijden.

De clubleiding was donderdag niet bereid om de technische leiding in te vullen volgens de plannen van Cruijff.

Meerderheid

Mogelijk probeert het kamp van Cruijff, die in december zeven oud-spelers in de ledenraad bracht, het bestuur weg te krijgen. Daarvoor is een meerderheid nodig. Als dat niet lukt, wordt mogelijk een buitengewone algemene ledenvergadering belegd.

Dan stemmen rond de 600 leden over het functioneren van het bestuur. Bij die grote groep heeft Cruijff naar verwachting een meerderheid.

Lulverhaal

Die laatste stap lijkt niet te voorkomen nu Cruijff en algemeen directeur Rik van den Boog elkaar continu bestoken met kritiek. De legendarische nummer 14 noemde de uitleg van Van den Boog vrijdag nog "één groot lulverhaal".

De algemeen directeur vond op zijn beurt de manier van handelen van Cruijff "niet respectvol en niet zorgvuldig".