AMSTERDAM - Björn Vleminckx maakt na afloop van het huidige voetbalseizoen de overstap van NEC naar Club Brugge, zo maakten de Nijmegenaren vrijdagavond bekend.

De aanvaller, die dit seizoen al achttien keer scoorde in 26 wedstrijden, tekent een contract voor vijf seizoenen bij de club van trainer Adrie Koster.

Door de transfer kan NEC een recordbedrag van 3,3 miljoen euro bijschrijven op de rekening.

“Ik weet dat er twee jaar geleden een recordbedrag aan transfergeld voor mij is neergeteld”, vertelt de Belg, die destijds van KV Mechelen naar Nijmegen kwam.

“Ik ben heel erg blij dat ik met deze transfer kan laten zien dat dit vertrouwen juist is geweest."

De 25-jarige aanvaller voert momenteel de topscorerslijst van de eredivisie aan.

“Daar hoop ik aan het einde van deze competitie nog steeds te staan. Dan zou ik geschiedenis schrijven voor NEC en dat lijkt me fantastisch”, besluit de trefzekere Belg.

Financiële situatie

Carlos Aalbers is uitermate content met de deal van de eenmalig international. ''In onze huidige financiële situatie kunnen we er alleen maar heel gelukkig mee zijn."

"We hebben vaker aangegeven dat we onze topscorer niet voor een appel en een ei weg zouden laten gaan en dat is met dit recordbedrag dan ook niet gebeurd", aldus de technisch directeur van de Gelderlanders.

Stenman

Eerder deze week legde 'Blauw-Zwart' ook al Fredrik Stenman van FC Groningen vast voor komend seizoen. De Zweedse linksback tekende voor drie seizoenen bij de Belgische topclub.