APELDOORN - Tim Veldt bezet bij de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Apeldoorn na drie van de zes onderdelen op het omnium de zeventiende plaats.

Diezelfde ondankbare klassering - net niet goed genoeg voor een plaats in de troostfinale - bereikte ze donderdag ook al met de achtervolgingsploeg.

Van Dijk reed over 3 kilometer een tijd van 3.40,751.

Voor de finale plaatsten zich de Amerikaanse titelverdedigster Sarah Hammer (3.33,522) en de Nieuw-Zeelandse Alison Shanks (3.33,789). Om het brons rijden de Litouwse Vilija Sereikaite en de Nieuw-Zeelandse Jaime Nielsen.

Ten opzichte van die laatste was Van Dijk een kleine twee seconden minder snel.

Ontgoocheld

Van Dijk begreep niets van haar optreden. In de training reed ze vorige week met een vegelijkbare voorbereiding 3.36. ''Ik had het schema al in mijn hoofd zitten hoe ik de dag verder zou doorkomen. Ik rekende op een plaats bij de beste vier en nog een optreden'', vertelde de ontgoochelde renster.

Ze zocht naar een verklaring. ''Ik ben in ieder geval te snel gestart, reed een halve seconde te snel per rondje. Stom, maar je kunt ook niet opeens de druk van je benen halen. Ik voelde me zo goed. Twee maanden leef je hier naartoe en het levert uiteindelijk niets op.''