MUNCHEN - Jupp Heynckes volgt volgend seizoen Louis van Gaal op als trainer van Bayern München. De Duitse club maakte dat vrijdag bekend. Heynckes tekent een contract voor twee jaar.

''Jupp Heynckes was onze eerste keus. We zijn heel blij dat we een contract voor twee jaar zijn overeengekomen. Ik ben er van overtuigd dat de samenwerking succesvol zal zijn'', aldus voorzitter Karl-Heinz Rummenigge.

Bayern München maakte onlangs bekend na dit seizoen vanwege de tegenvallende resultaten niet verder te willen met Van Gaal. De naam van Heynckes dook daarna snel op.

De 65-jarige coach is op dit moment werkzaam bij Bayer Leverkusen en maakt daar het seizoen af.

Tweemaal landskampioen

Hij had Bayern München al twee keer eerder onder zijn hoede. Tussen 1987 en 1991 werd hij tweemaal landskampioen met de club. Op 27 april 2009 trad Heynckes in dienst als interim-coach na het ontslag van Jürgen Klinsmann. Hij leidde de ploeg toen voor vijf wedstrijden. Na dat seizoen werd Van Gaal gecontracteerd.

Grote professionaliteit

Heynckes kijkt er naar uit weer bij Bayern aan de slag te gaan. ''Naast mijn goede relatie met de bazen bij Bayern, ben ik altijd onder de indruk geweest van de grote professionaliteit bij de club.''

''Ik weet dat een trainer bij Bayern verplicht is om successen te behalen. Ik zie dat de komende twee jaar daarom samen met het team als een mooie uitdaging.''

Heynckes won in 1998 met Real Madrid de Champions League. In Spanje was hij ook trainer van Athletic Bilbao en Tenerife. De voormalige Duitse international werkte ook bij Borussia Mönchengladbach, Eintracht Frankfurt, Schalke 04 en het Portugese Benfica.