AMSTERDAM – Clubarts Tjaarda Weber van PSV verwacht dat de terugkeer van Jonathan Reis bij de club uit Eindhoven minimaal een jaar op zich laat wachten. De Braziliaan keerde donderdag terug uit Amerika waar hij twee keer werd geopereerd aan zijn knie.

"Het zou me verbazen als we Jonathan binnen negen maanden in een wedstrijdsituatie zien. Een periode van een jaar lijkt me waarschijnlijker", aldus Weber tegenover het AD.

In skioord Vail onderging de aanvaller van PSV twee operaties aan zijn knie. De voorste en de achterste kruisband van Reis zijn daarbij hersteld.

De behandelend chirurg Richard Steadman acht de kans negentig procent dat de Braziliaan terugkeert in het profvoetbal. "Mits hij zijn revalidatie goed uitvoert en er geen tegenslagen zijn."

Vertrouwen

Reis liep drie maanden geleden tegen Roda JC een zware knieblessure op door een botsing met doelman Przemyslaw Tyton. "Ik heb een moeilijke periode achter de rug en weet dat voor de komende tijd geduld het sleutelwoord is'', aldus de aanvaller.

Hij wil nog niet ver vooruit kijken. "In Brazilië kreeg ik te horen dat het zes maanden zou duren, elders is negen maanden gezegd. Ik weet dat het moeilijk wordt, maar niet onmogelijk. Ik ben vol vertrouwen."