AMSTERDAM - Caroline Wozniacki heeft haar openingswedstrijd op het tennistoernooi van Miami gewonnen. De nummer één van de wereld, die in de eerste ronde een bye had gekregen, versloeg de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands met 6-2, 7-5.

Wozniacki was vorige week de beste in Indian Wells en is in Florida op jacht naar haar vijftiende toernooizege.

De Deense kreeg tien breakpoints tegen, waarvan ze er acht wegwerkte. Zelf wist Wozniacki drie van haar acht kansen te benutten. In de volgende ronde treft Wozniacki de Slowaakse Daniele Hantuchova, de nummer 29 van de plaatsingslijst.

Shahar Peer en Flavia Pennetta lieten zich in de tweede ronde verrassen. De als tiende geplaatste Israëlische verloor met 2-6, 2-6 van Anabel Medina Garrigues. De Italiaanse, als dertiende geplaatst, had niets in te brengen tegen Iveta Benesova: 3-6, 0-6.

Wickmayer

Li Na en Yanina Wickmayer zijn niet door de tweede ronde in Miami heen gekomen. De als zevende geplaatste Chinese verloor met 5-7, 7-6 (5), 5-7 (5) van Johanna Larsson, terwijl de Belgische, de nummer 23 van de plaatsingslijst, met 2-6, 7-5, 4-6 ten onder ging tegen Elena Vesnina.

Maria Sjarapova wist wel door te dringen tot de derde ronde. De als zestiende geplaatste Russin sloeg zich langs Petra Martic: 6-3, 6-2.

Zij krijgt de Duitse Sabine Lisicki, die tegenstandster Nadia Petrova bij 4-6, 6-3, 3-1 zag opgeven, als opponent in de volgende ronde.