APELDOORN - Willy Kanis en Yvonne Hijgenaar zijn donderdagavond bij de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Apeldoorn als zevende geëindigd op het onderdeel teamsprint.

Het Nederlandse duo kwam tot een tijd van 34,151.

Australië veroverde op de teamsprint. Kaarle McCulloch en Anna Meares realiseerden een tijd van 33,237 en bleven daarmee het team van Groot-Brittannië (33,525) voor.

In de strijd om het brons was China te snel voor Frankrijk.

Volgens bondscoach René Wolff zat er niet meer in vanwege de rugblessure die Kanis hindert. ''We hebben onze plicht gedaan. We moesten hier punten pakken voor olympische kwalificatie en eindigen bij de beste vijf landen van Europa.''

Rugblessure

Kanis had tijdens de wedstrijd last van haar rugblessure. Door de blessure trekt ze zich terug uit het toernooi. "Normaal gesproken kunnen we veel beter, maar ik heb teveel last", vertelt Kanis. "En bij de start schoot het ook nog in mijn harmstring."

Met de teleurstelling viel het volgens Kanis wel mee. "De afgelopen dagen werd het al duidelijk dat ik door mijn rug niet maximaal kon presteren.

"De Spelen in Londen van volgend jaar zijn het belangrijkste. Daar hebben we vandaag weer wat punten voor gehaald. Dat was ook het doel. Een top drie notering zat er onder deze omstandigheden niet in."

Moed

Hijgenaar begint vrijdag aan het sprinttoernooi. Wolff hield de moed erin.

''Yvonne reed vandaag een sterke tweede ronde. Volgens mij had ze de vierde tijd, terwijl ze zeker geen goede 'aanrijtijd' had.'' Dat was niet helemaal de waarheid; Hijgenaar (14,694) had zeven vrouwen voor zich.