AMSTERDAM - Roy Beerens wil komende zomer vertrekken bij SC Heerenveen. De vleugelaanvaller denkt dat het voor hem 'het beste is om na dit seizoen een transfer te maken'.

Hoewel Beerens nog twee jaar onder contract staat bij Heerenveen, is hij vastbesloten deze zomer te vertrekken.

''Als er een kans komt om me sportief te verbeteren, zal ik dat niet laten. Dat ik na dit seizoen weg wil, heb ik al veel eerder besloten.''

''Ik zit nu vier jaar bij Heerenveen. Ergens moet je een lijn trekken en aan jezelf denken. Deze zomer zou het juiste moment zijn om te vertrekken'', aldus Beerens tegenover het AD.

Wedstrijden gemist

De 23-jarige rechtsbuiten kende een goede eerste seizoenshelft, maar komt na de winterstop minder aan spelen toe. ''Voor de winterstop ging het lekker", zegt hij.

''Daarna stokte het. Door blessures, ziekte en het feit dat ik weer vader ben geworden, heb ik een aantal wedstrijden gemist. Ik ben nu op de weg terug, maar de trainer heeft me op de bank gezet. Het lijkt me logisch dat ik het daar niet mee eens ben.''

''Ja, daar heb ik het wel met de trainer over gehad," vervolgt Beerens. ''Ik weet alleen ook wel dat het niets helpt wat je in zo'n geval tegen hem zegt. Ik hoop zo snel mogelijk weer te spelen.''

Belangstelling

Beerens speelt sinds 2007 in Friesland. Daarvoor kwam hij uit voor NEC en PSV, de club waar hij werd opgeleid. De buitenspeler kwam dit seizoen 22 keer in actie en maakte zes doelpunten voor Heerenveen.

Afgelopen zomer stond hij nog in de belangstelling van Ajax en FC Twente. Ook Fiorentina had interesse in de buitenspeler, maar tot een transfer kwam het niet.