AMSTERDAM - Ruud van Nistelrooij beslist in april of mei waar hij in de zomer zijn loopbaan voortzet. Een terugkeer bij PSV is voor de aanvaller van Hamburger SV niet het gedroomde scenario.

Technisch directeur Marcel Brands van de Eindhovense koploper zei afgelopen maand in NUsport dat hij er ‘alles aan zal doen’ om oud-spelers Mark van Bommel en Van Nistelrooij naar PSV te halen.

Het ‘project-Van Nistelrooij’ dreigt te mislukken. “Als ik naar een mooie club in Engeland of Spanje kan, ga ik kijken naar het hoogst haalbare niveau."

"Daarvoor ben ik ontvankelijker dan het PSV-verhaal”, vertelt de 34-jarige aanvaller, wiens contract bij HSV eind juni afloopt, in De Volkskrant.

“Ik wil zo hoog mogelijk voetballen. Ik zie het niet voor me dat Real Madrid nog een keer gaat komen. Dat is een gepasseerd station. Misschien nog voor een rol als spits achter een ander. Bij zo’n grote club zou ik dat wel willen.”

Gesprek met HSV

Woensdag sloot Van Nistelrooij tegenover Duitse media een langer verblijf bij Hamburger SV niet uit, hetgeen hij in februari wel stellig deed.

“Ik heb nog geen gesprek met de clubleiding gevoerd. Pas daarna kan ik een besluit nemen.”