AMSTERDAM - Trainer Armin Veh van Hamburger SV stapt na het lopende seizoen op. De coach voelt ondanks een doorlopend contract tot medio 2012 te weinig vertrouwen van de raad van commissarissen.

Dat berichten verschillende Duitse media, waaronder de Hamburger Morgenpost. De club van Eljero Elia, Ruud van Nistelrooij, Joris Mathijsen en Romeo Castelen is bezig aan een wisselvallig seizoen.

De club bezet momenteel de zevende plaats in de Bundesliga na elf zeges, vier gelijke spelen en tien nederlagen. De laatste weken doet Veh nauwelijks een beroep op Van Nistelrooij, terwijl Elia de afgelopen duels zelfs vanaf de tribune volgde.

Arnesen

Het vertrek van de oefenmeester geeft de nieuwe technisch directeur Frank Arnesen, die op 1 juli begint met zijn werkzaamheden, de kans zelf een trainer aan te stellen.

Ralf Rangnick, werkloos na z’n vertrek bij Hoffenheim, en de Noor Stale Solbakken, thans trainer van Rosenborg, gelden als kandidaten.

Komend weekeinde treedt HSV aan tegen Bayern München, dat uiterlijk aan het eind van dit seizoen afscheid neemt van coach Louis van Gaal.