AMSTERDAM - Chelsea heeft maandag optimaal geprofiteerd van de nederlaag van koploper Manchester United tegen Liverpool en het gelijkspel van Arsenal tegen Sunderland. De Londenaren wonnen met 1-3 bij Blackpool en lijken weer enigszins serieus mee te doen om de landstitel.

De regerend kampioen heeft na 28 competitiewedstrijden zes verliespunten meer dan United en nummer twee Arsenal.

In het duel met degradatiekandidaat Blackpool vertolkten Frank Lampard en invaller Salomon Kalou hoofdrollen. Dankzij dit duo nam Chelsea in de tweede helft afstand van de thuisploeg, die het de formatie van Carlo Ancelotti voor rust erg lastig maakte.

Nadat John Terry Chelsea na twintig minuten met het hoofd op voorsprong had gekopt, was Blackpool tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker. Doelman Petr Cech werkte in een tijdsbestek van vijf minuten eerst een inzet tegen de paal en daarna net over de lat.

Drogba en Torres

Bij Chelsea stonden voor het eerst de spitsen Didier Drogba en Fernando Torres samen opgesteld, maar een succes was dat niet. Torres verkeert nog bepaald niet in grootse vorm en Drogba raakte kort na rust geblesseerd.

Hij zag vervolgens hoe zijn vervanger Kalou de ploeg op sleeptouw nam. De oud-Feyenoorder verdiende na een dik uur spelen een strafschop, die Lampard benutte. Drie minuten later stuurde Kalou diezelfde Lampard met een bekeken steekpass op weg naar de 0-3.

Niet in gevaar

Blackpool kreeg kort voor tijd via Jason Puncheon nog wel het doelpunt dat het verdiende, maar de zege van Chelsea kwam niet meer in gevaar.

Chelsea heeft nu negen punten minder dan koploper United, maar nog een duel tegoed. Bovendien ontmoeten de twee ploegen elkaar nog op 7 mei.

Wint Chelsea het duel dat het nog in te halen heeft, dan gaat het in elk geval nummer drie Manchester City al voorbij.