AMSTERDAM - Greg Henderson heeft de tweede rit in Parijs-Nice op zijn naam geschreven. De 34-jarige renner van Sky toonde zich de snelste in de massasprint in Amilly.

De Belg Thomas De Gendt van Vacansoleil behoudt de leiderstrui.

De etappe werd gekleurd door een lange ontsnapping van twee Fransen: Tony Gallopin van Cofidis en Maxime Bouet van AG2R. Het peloton gaf het duo een maximale voorsprong van ruim zes minuten.

Onder leiding van Sky, Astana en Vacansoleil, dat de leiderstrui van De Gendt verdedigde, nam de marge snel af en op zo’n dertig kilometer was de samensmelting een feit. Het tempo lag in de finale dermate hoog dat bijna niemand probeerde weg te komen, op een versnelling van De Gendt na.

Goss pakt tweede plaats

In de sprint was Henderson de snelste, voor Matthew Goss van HTC-Highroad en Denis Galimzjanov van Katoesja. Romain Feillu van Vacansoleil legde beslag op de zesde plaats.

Henderson schreef vorig jaar al de eerste rit van Parijs-Nice op zijn naam. In het klassement staat hij nu tweede, op vier seconden van De Gendt.

Dinsdag voert de derde rit over een afstand van 202 kilometer tussen Cosne-Cours-sur-Loire en Nuits-Saint-Georges. Parijs-Nice duurt tot en met zondag.