AMSTERDAM - Cesc Fabregas heeft zijn manager Arène Wenger laten weten dat hij fit is en dinsdag kan spelen tegen Barcelona. De Spaanse middenvelder kampt met hamstringklachten en ondergaat maandag nog een laatste test.

''Het is voor negentig procent zeker dat Fabregas met ons mee reist. Het is van vitaal belang dat hij mee speelt omdat hij de leider van het elftal is'', zegt Wenger op de clubsite.

Alex Song doet zeker niet mee tegen Barcelona. De verdedigende middenvelder liep een knieblessure op in de finale van de League Cup en doorstond een test op zondag niet.

Wilshere

Jack Wilshere is wel fit genoeg om dinsdag mee te doen in de achtste finales van de Champions League. De middenvelder viel zaterdag tegen Sunderland (0-0) geblesseerd uit, maar die kwetsuur blijkt niet ernstig.

''Ik wilde even aan iedereen laten weten dat ik niet geblesseerd ben en mee kan doen tegen Barça'', laat Wilshere weten via zijn Twitter-pagina.

Arsenal mist in de achtste finales al de vaste waarden Robin van Persie, Theo Walcott en Thomas Vermaelen.

Improviseren

Barcelona kent in de aanloop naar de return de nodige defensieve problemen. Coach Josep Guardiola moet het doen zonder het centrale verdedigingsduo Carles Puyol en Gerard Pique, en zal zodoende moeten improviseren.

De aanvoerder moet het duel aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure aan de linkerknie.

De medische staf van Barcelona had aanvankelijk goede hoop dat Puyol op tijd hersteld zou zijn, maar moest uiteindelijk conluderen dat de wedstrijd van dinsdag nog te vroeg komt. Pique mist de kraker vanwege een schorsing.

Busquets

Volgens de Spaanse krant Marca zal Guardiola in de achterhoede kiezen voor Sergio Busquets en Eric Abidal. De Fransman speelt dit seizoen wel vaker centraal in de defensie. Voor de Spaanse middenvelder is de rol redelijk nieuw. Desondanks krijgt hij de voorkeur boven Gabriel Milito.

Arsenal verdedigt een 2-1 voorsprong in Camp Nou, waar het vorig jaar in de kwartfinale van de Champions League nog met 4-1 verloor van Barcelona.