SAN ANTONIO - Los Angeles Lakers heeft zondag (plaatselijke tijd) de topper in de NBA tegen San Antonio Spurs gewonnen. De titelverdediger versloeg de huidige koploper met 99-83.

Kobe Bryant maakte 26 punten en Pau Gasol voegde 21 punten toe aan de score van de Lakers, die de wedstrijd op vijandige bodem in San Antonio domineerden.

De Spurs blijven de ranglijst in de Western Conference aanvoeren met 51 zeges tegenover 12 nederlagen. De Lakers staan op 45 overwinningen tegen 19 verliesbeurten.

Boston Celtics

Boston Celtics won ondanks blessureperikelen met 89-83 van Milwaukee Bucks.

Tot 82-82 ging het duel gelijk op, maar in de slotfase maakten sterspelers Paul Pierce, Kevin Garnett en Ray Allen het verschil voor Boston, dat door blessures diverse vaste krachten miste. Pierce was topschutter met 23 punten.

De overwinning was belangrijk, aangezien de nummers twee en drie tegen elkaar speelden en er dus een punten zou verspelen. Na een spannende pot won Chicago Bulls bij Miami Heat: 87-86.

De hoogste score viel te noteren in het duel tussen Philadelphia 76ers en Golden State Warriors. In een zeer gelijkopgaande strijd namen de gastheren weliswaar een lichte voorsprong, maar draaide het toch uiteindelijk uit op een verlenging. Daarin was Philadelphia de sterkste: 125-117.

New Orleans Hornets

Ook bij de confrontatie tussen Oklahoma City Thunder en Phoenix Suns was een verlenging nodig. Oklahoma haalde in eigen huis de punten binnen: 122-118.

New Orleans Hornets raakte een van zijn beste spelers kwijt in de wedstrijd tegen Cleveland Cavaliers. Chris Paul liep door een botsing met een tegenstander een stevige hersenschudding op en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Ondanks die tegenslag wonnen de Hornets met 96-81.

Overige uitslagen in de NBA:

Atlanta Hawks - New York Knicks 79-92

Detroit Pistons - Washington Wizards 113-102

Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 103-104

Lakers wint topper in NBA