AMSTERDAM - Louis van Gaal blijft voorlopig trainer van Bayern München. De leiding van de club zou dat besluit zondag genomen hebben na een overleg van ruim vijf uur.

Dat berichten verschillende Duitse media, waaronder Bild.

Bayern verloor zaterdag met 3-1 van Hannover. Dat was de derde nederlaag op rij. De belangrijkste reden om Van Gaal niet weg te sturen is naar verluidt dat Bayern over ruim een week (15 maart) al tegen Internazionale in de Champions League speelt.

Onder leiding van Van Gaal won de Duitse kampioen in Italië de eerste wedstrijd in de achtste finale met 1-0. Een ervaren kandidaat om de Nederlander voor dat duel te vervangen is vooralsnog moeilijk te vinden.

Ter discussie

Naar verwachting volgt maandag een gesprek tussen de directeuren van de club en Van Gaal. Inzet daarbij zou zijn dat de coach het seizoen afmaakt en daarna vertrekt.

Formeel heeft Van Gaal nog een verbintenis tot de zomer van 2012. Na het duel met Hannover gaf de oefenmeester aan het vrij normaal te vinden dat zijn positie ter discussie staat.

''Tot nu toe heb ik echter nog geen signaal ontvangen dat het bestuur geen vertrouwen meer in mij heeft.''

Crisisberaad

Bij het overleg tussen de Bayern-top schoven voorzitter Karl-Heinz Rummenigge, president Uli Hoeness, penningmeester Karl Hopfner en sportief directeur Christian Nerlinger aan.

“Er valt niets nieuws te zeggen”, meldt Nerlinger tegenover Sport1 na het crisisberaad.

In de Duitse media werden in de loop van de dag al talloze trainers in verband gebracht met Bayern. Onder hen Martin Jol, die begin december vertrok bij Ajax en een verleden als speler heeft in München.