AMSTERDAM - Ajax heeft een ruime overwinning geboekt op AZ. In de eigen Arena werd het 4-0 door doelpunten van Demy de Zeeuw, Siem de Jong, Lorenzo Ebecilio en Vurnon Anita.

Ajax kende een vliegende start. De Zeeuw zette de Amsterdammers al in de vijfde minuut op voorsprong. Hij gleed een voorzet van Lorenzo Ebecilio binnen.

Tien minuten na rust schreef Siem de Jong het tweede doelpunt op zijn naam. De spits verving Mounir El Hamdaoui in de spits. De Marokkaanse aanvaller werd na de bekerwedstrijd tegen RKC Waalwijk (5-1) uit de selectie gezet.

Rood

Gertjan Verbeek gunde Graziano Pellè bij een 2-0 stand een invalbeurt, maar de Italiaanse spits werd alweer drie minuten later door arbiter Kevin Blom van het veld gestuurd na een harde tackle op Dario Cvitanich.

Kort daarvoor had Ebecilio voor de 3-0 gezorgd. Het was zijn eerste competitiedoelpunt. In de slotfase pikte Anita op aangeven van Cvitanich ook nog zijn doelpunt mee.

Kampioenschap

Ajax blijft door de zege in de race voor het kampioenschap. PSV won zaterdagavond met 2-3 bij Excelsior. Nummer twee FC Twente was met 2-0 te sterk voor NAC Breda.

Na 26 wedstrijden hebben de Eindhovenaren 57 punten. Op drie punten volgt Twente, dat er twee meer heeft dan Ajax.