ARNHEM - Vitesse heeft zaterdag een belangrijke zege geboekt in de eredivisie. De Arnhemmers waren in de eigen Gelredome met 2-0 te sterk voor VVV-Venlo.

Vitesse nestelde zich zo steviger op de vijftiende positie. VVV zag die 'veilige' plek verder uit het zicht verdwijnen. De nummer zeventien heeft twaalf punten minder dan Vitesse.

Met de tegen Heracles geschorsten Nemanja Matic en Ismail Aissati weer in de ploeg leek de inspiratie terug bij Vitesse. Het aanvalsspel van de thuisploeg leek weer ergens op, al ontbrak de scherpte nog wel in de afronding.

Minst scorende ploeg

VVV stelde daar weinig tegenover. De Limburgers ontbeerden de kracht om het Vitesse echt moeilijk te maken. Spits Ruud Boymans werd nauwelijks bediend. VVV is met 23 doelpunten niet voor niks de minst scorende ploeg in de eredivisie. De ploeg van coach Wil Boessen pakte bovendien pas vier punten in uitduels.

In de beginfase van de wedstrijd drukte Vitesse de bezoekers in de verdediging. Guram Kashia en Aissati slaagden er echter niet in doelman Kevin Begois van VVV te passeren. Net na de pauze was de sluitpost zelf echter niet helemaal wakker. De Belg kwam traag uit zijn doel en Marco Van Ginkel kon er tussen komen: 1-0. Het was de vierde competitietreffer voor de middenvelder.

Niet gemakkelijk

Pas in de laatste twintig minuten ontketende VVV een klein slotoffensief met het inbrengen van 'breekijzer' Michael Uchebo. Robert Cullen kreeg nog een goede kans, maar verdediger Kashia greep net op tijd in. Ruim drie minuten voor tijd was Uchebo nog dichtbij, maar de Nigeriaan mikte over.

Zo kreeg Vitesse het in de slotfase toch nog moeilijk, al werd het nog 2-0 omdat een inzet van Aissati via VVV-verdediger Ferry de Regt in het doel belandde. Het is de ploeg van coach Albert Ferrer niet gegeven om wedstrijden gemakkelijk te winnen. De Spaanse oefenmeester zal niet met een gerust hart uitkijken naar de laatste acht competitieduels.