ENSCHEDE - Na twee tegenvallende resultaten in de competitie heeft FC Twente weer gewonnen. Zaterdagavond werd NAC Breda verslagen, vooral op basis van een nog enigszins redelijke tweede helft. In de Veste van Enschede werd het 2-0.

Pas in de slotfase van het eerste deel kreeg FC Twente de eerste aardige mogelijkheden. Wout Brama schoot naast, nadat Marc Janko de bal fraai voor hem had klaargelegd. Kort later kreeg doelman Jelle ten Rouwelaar een schot van Bart Buysse niet onder controle. De Jong miste vervolgens de rebound.

Verder had de thuisclub wel een overwicht, maar waren er nauwelijks aanvallen die de moeite waard waren. Er was geen tempo, geen verrassing, maar wel veel balverlies. Met name Oguchi Onyewu, achterin de vervanger van de geschorste Douglas, speelde vooral de tegenstander in de voeten.

Mindere fase

Het onderstreepte dat FC Twente bezig is aan een wat mindere fase. Bij de vorige twee wedstrijden in de competitie was er als gevolg daarvan al puntenverlies, met het gelijkspel (1-1) thuis tegen NEC en de nederlaag (2-1) bij AZ. Tussen de bedrijven door werd Europees wel gewonnen van Roebin Kazan en haalde de kampioen ten koste van FC Utrecht de nationale bekerfinale.

FC Twente wacht nog steeds op Bryan Ruiz, die tegen NAC ontbrak wegens een spierblessure. Mogelijk is hij donderdag internationaal tegen Zenit St. Petersburg wel weer beschikbaar. De vraag is echter hoe het gesteld is met de ‘vorm’ van de Enschedese steraanvaller, de laatste maanden veel geplaagd door blessures.

Hoger tempo

Na de hervatting begon FC Twente in een hoger tempo. De druk op het Bredase doel nam toe. Dat leidde in de 61e minuut tot de openingstreffer. De Jong schoot raak, nadat Ten Rouwelaar een inzet van Buysse eerst nog had weggewerkt. De Twentse schaduwspits had kort eerder met een fraaie knal al de lat getroffen. Nacer Chadli zorgde in extra tijd voor 2-0, na een mooie voorbereidende actie van Ola John.