KUALA LUMPUR - Michaëlla Krajicek is er zaterdag niet in geslaagd de finale van het tennistoernooi in Kuala Lumpur te bereiken. De Nederlandse verloor in de halve eindstrijd van Jelena Dokic uit Australië 2-6 3-6.

Krajicek brak geen enkele keer de service van haar opponente. De 22-jarige Nederlandse moest haar opslagbeurt zelf vier keer inleveren.

De speelsters kwamen ruim een uur later dan gepland de baan op door de hevige regenval in de Maleisische hoofdstad. Dokic was daar duidelijk beter op berekend en kwam binnen een mum van tijd op een 5-1-voorsprong om de set vervolgens met 6-2 af te maken.

Aan het begin van de tweede set kon Krajicek de voormalig nummer vier van de wereld wel bijhouden, maar uitzicht op setwinst kreeg de Nederlandse nooit. In de negende game leverde ze haar service in en was de nederlaag een feit.

Goed toernooi

Desondanks kan Krajicek terugkijken op een goed toernooi. Ze stond voor het eerst sinds 2006 in de halve finales van een toernooi op de WTA Tour.

Krajicek maakte afgelopen week vooral indruk met een zege op de als derde geplaatste Alisa Kleibanova uit Rusland, die de 24e plaats op de wereldranglijst bekleedt.

Strycova

Vorige maand kwam de geboren Delftse ook al sterk voor de dag in Memphis. Ze versloeg daar met Barbora Zahvalova Strycova de nummer een van de plaatsingslijst die bijna honderd plaatsen hoger staat op de wereldranglijst.

Nu is Krajicek nog de nummer 150 van de wereld, maar maandag zal ze een flinke sprong maken.

Met haar prestatie in Kuala Lumpur verdient ze 130 punten terwijl ze vorig jaar in dezelfde week strandde in de kwalificaties van het WTA-toernooi in Monterrey. Rechtstreekse plaatsing voor de grandslams komt dan weer langzaam in zicht voor Krajicek.