PARIJS - Eelco Sintnicolaas heeft zich bij de Europese indoorkampioenschappen in Parijs na een moeizaam begin op het derde onderdeel van de meerkamp goed hersteld.

De Nederlander noteerde bij het kogelstoten een afstand van 14,46 meter, een persoonlijk record met ruim een halve meter.

Het bracht de nummer twee van de tienkamp op de EK in Barcelona (2010) op de negende plaats. Sintnicolaas heeft 2489 punten achter zijn naam staan.

Vos

Ingmar Vos zakte zaterdag bij het kogelstoten in het klassement. Hij kwam in zijn laatste poging tot 13,74 meter. Vos ging van plaats twee naar vijf met 2534 punten.

Aan de leiding gaat de Tsjech Roman Sebrle met 2634 punten. De oud-olympisch kampioen wordt op elf punten gevolgd door de Litouwer Darius Draudvila.

Slechte start

Sintnicolaas had zelf geen verklaring voor zijn magere start. De resultaten op de 60 meter en bij het verspringen vielen tegen.

''Een slechte start. Ik ga er nu niet over nadenken, dat komt na het toernooi wel. Ik ben blij dat het kogelstoten beter ging. Het is nog niet voorbij. Er zijn nog vier onderdelen.''

Persoonlijk record

Vos was blij met zijn optreden op de 60 meter, die hij als snelste aflegde met een persoonlijk record (6,89). Het verspringen verliep daarna moeizamer.

''Ondanks dat zit ik nog ruim boven het schema van mijn persoonlijk record. De grens van 6000 punten blijft mijn doel. En dan maar kijken wat dat oplevert in het klassement.''