DOETINCHEM - Op de eigen Vijverberg heeft De Graafschap vrijdagavond met 2-1 gewonnen van Willem II. Dat er gescoord werd, mocht een wonder worden genoemd. Het duel was lange tijd het aanzien niet waard en verdiende ook eigenlijk geen winnaar. Daarvoor speelden beide ploegen te slecht.

Zowel De Graafschap als Willem II wist de bal nauwelijks langer dan twee minuten in de ploeg te houden, speelde slordig en in een veel te laag tempo om het de ander lastig te maken.

Als er in de eerste helft al van kansen gesproken mocht worden, dan waren deze toch vooral voor De Graafschap.

Zo moest Willem II-goalie Davino Verhulst zich in de 35e minuut flink strekken om een afstandsschot van Sjoerd Overgoor tot corner te verwerken.

Apatisch

Een kwartier eerder was Rydell Poepon nog het dichtst bij een goal. De aanvaller schoot op aangeven van Yuri Rose in het zijnet.

De gasten uit Tilburg staan al het hele seizoen onderaan in de eredivisie en toonden ook in Doetinchem niet aan voor de laatste kans te strijden. De ploeg van Gert Heerkes creëerde nauwelijks mogelijkheden en speelde apatisch en zielloos.

Het was aan het eveneens onthutsend zwakke spel van de thuisploeg te danken dat de rust met een 0-0-tussenstand werd ingegaan.

Counter

Na rust was het niet veel beter wat beide ploegen op de mat legden. Willem II kwam wat vaker op de helft van de thuisploeg, maar bediende zich vooral van afstandsschoten die tientallen meters naast gingen. Tot een counter in de 78e minuut.

Doelman Boy Waterman van de thuisploeg verloor het één-op-éénduel van Maceo Rigters, waardoor Juha Hakola makkelijk kon binnentikken, 0-1.

Slotakkoord

Lang konden de voor sfeer zorgende supporters uit Tilburg niet genieten van de voorsprong. Uit één van de spaarzame goede aanvallen van De Graafschap, kon Poepon de 1-1 scoren.

De thuisploeg zette aan voor een slotakkoord, waarin invaller Hugo Bargas met een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied de winnende treffer maakte.