ALMERE - Koploper FC Zwolle heeft vrijdagavond de uitwedstrijd bij hekkensluiter Almere City FC eenvoudig met 3-0 gewonnen. Zwolle liep door de zege verder uit op de concurrentie en heeft nu twaalf punten meer dan de nummer twee, RKC Waalwijk.

Arne Slot scoorde al in de openingsminuut. Daarna volgden nog doelpunten van Albert van der Haar in de 34e minuut en topscorer Sjoerd Ars in de 88e minuut. Ars bracht zijn seizoenstotaal op 25.

Helmond Sport nestelde zich stevig op de derde plaats met 46 punten. De Brabantse club behaalde drie punten door met 1-0 de uitwedstrijd bij rivaal FC Volendam te winnen. Mark Veldmate maakte in de 30e minuut de enige en winnende treffer.

Volendam zakte door de nederlaag naar de vijfde plaats. BV Veendam kwam voorbij door met 4-1 te winnen van Fortuna Sittard. Beide ploegen hebben 41 punten, maar Veendam heeft een beter doelsaldo.

De scores van de Groningse club kwamen op naam van Petrit Hoxhaj, Michael de Leeuw (2x) en Alair Cruz Vicente. Yoann de Boer van Fortuna kreeg een rode kaart.

AGOVV bewees zichzelf een goede dienst door met 2-0 te winnen van MVV en daarmee afstand te nemen van de gevarenzone onderaan. Julius Witte produceerde beide treffers.