AMSTERDAM - Michaëlla Krajicek heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finale van het WTA-toernooi in Kuala Lumpur. De Nederlandse tennisster won in twee sets van de Luxemburgse qualifier Anne Kremer: 6-2, 6-3.

Krajicek kende weinig problemen tegen de nummer 169 van de wereld. In de eerste set wist ze drie keer de service van Kremer te breken.

De Nederlandse nummer 150 van de wereld moest nog wel één keer haar eigen service inleveren, maar kon de set wel eenvoudig winnen met 6-2.

In het tweede bedrijf kwam Krajicek snel op een 2-0 voorsprong. Kremer brak haar daarna weer terug, maar de Luxemburgse kon bij 3-2 voor Krajicek opnieuw haar servicebeurt niet verzilveren. De Nederlandse kwam daarna niet meer in de problemen en besliste de partij met 6-3.

Dokic

In de halve finale moet Krajicek het opnemen tegen Jelena Dokic. De Australische nummer 91 van de wereld versloeg Bojana Jovanovski uit Servië met 7-6, 6-2.

Eerder deze week was Krajicek in de hoofdstad van Maleisië te sterk voor achtereenvolgens Tatjana Malek uit Duitsland en de Russische titelverdedigster Alisa Klejbanova.

Het bereiken van de halve finale is de beste prestatie van de Nederlandse op de WTA-tour sinds ze in 2006 de have eindstrijd haalde bij het toernooi van Hasselt. In dat jaar won ze in juni het toernooi van Rosmalen en pakte in januari de hoofdprijs in Hobart.

De andere halve finale op het toernooi van Kuala Lumpur gaat tussen Lucie Safarova uit Tsjechië en de als vierde geplaatste Australische Jamilia Groth.