AMSTERDAM - Mark Webber verwacht dat hij zijn Formule 1-loopbaan zal afsluiten bij Red Bull Racing. De 34-jarige Australiër heeft daar een contract tot eind 2011.

“Ik denk dat ik de rest van mijn carrière voor Red Bull race”, meldt de nummer drie van het jongste WK aan Autosport.com.

“Net als elke coureur wil ik vooraan blijven strijden. Het is heel bevredigend om voor dit team te rijden.”

Net als in de voorgaande twee seizoenen is Webber ook in 2011 de teammaat van Sebastian Vettel. Vorig jaar was het niet altijd pais en vree tussen de Australiër en de Duitser die zich in de slotrace kroonde tot wereldkampioen.

“Soms ging het niet van een leien dakje, maar we mogen trots zijn op wat we hebben gepresteerd. Het was uniek dat we beiden meededen om de titel.”

Nieuw contract

Teambaas Christian Horner van Red Bull Racing meldde twee weken geleden dat de kans groot is dat zijn renstal ook in 2012 gebruik zal maken van de diensten van Webber.

“Als hij dezelfde prestaties blijft leveren als hij deed in 2010, waarom zouden we dan niet met elkaar doorgaan?”

Webber debuteerde in 2002 in de koningsklasse van de autosport bij Minardi. Daarna reed hij achtereenvolgens voor Jaguar (2003, 2004), Williams (2005 en 2006) en sinds 2007 Red Bull Racing.