EXETER - Raymond van Barneveld heeft donderdag een gevoelige nederlaag moeten incasseren in de Premier League Darts. De Hagenaar ging in de Westpoint Arena van Exeter onderuit tegen zijn 'eeuwige' rivaal Phil Taylor: 3-8.

Van Barneveld won in elf ontmoetingen met Taylor in de Premier League nog nooit.

Van Barneveld kon qua scores goede cijfers laten zien, maar had moeite met de dubbels. Mede daardoor nam Taylor een voorsprong van 6-0, met onder meer een finish van 147.

Van Barneveld begon daarna wel de dubbels te raken en kwam terug tot 6-3. In de tiende leg liet 'Barney' echter vijf kansen om uit te gooien liggen, waarmee zijn verzet was gebroken.

''Raymond miste cruciale dubbels, waardoor de partij weer mijn kant op draaide'', concludeerde Taylor. ''Ik begon op dat moment juist aan een gelijkspel te denken."

"Ik hou ervan om tegen hem te spelen, Barney is een geweldige speler en het zijn altijd fantastische duels. Ik ben blij dat ik opnieuw heb gewonnen.''

Anderson

Gary Anderson is na vier speelrondes als enige nog ongeslagen. De Schotse debutant won met 8-3 van James Wade, die de Premier League in 2009 won.

Anderson gaat met acht punten aan kop van de ranglijst, gevolgd door Taylor met zes punten. Volgende week staan de twee Britten tegenover elkaar in Manchester.

Wereldkampioen Adrian Lewis moest zijn meerdere erkennen in Mark Webster (8-2). Webster heeft net als Van Barneveld en Simon Whitlock vier punten.