MADRID - Real Madrid heeft zijn supporters donderdag op een voetbalshow getrakteerd. De ploeg van trainer José Mourinho wervelde in het eigen Bernabeu-stadion voorbij Malaga: 7-0.

Cristiano Ronaldo was met drie treffers weer eens de grote man bij de 'Koninklijke'.

De thuisclub had de wedstrijd bij rust al beslist door doelpunten van Karim Benzema, Angel Di Maria en Marcelo.

Real Madrid ging in de tweede helft echter gewoon door met scoren. Ronaldo maakte er drie, waarvan één keer vanaf de strafschopstip. Benzema liet zijn tweede van de avond aantekenen.

Malaga, met Quincy Owusu-Abeyie in de basis, speelde de laatste 25 minuten met tien man nadat Manolo zijn tweede gele kaart had gekregen.

Real Madrid heeft in de Primera Division zeven punten minder dan koploper FC Barcelona, dat woensdag al met 1-0 won bij Valencia.

Ronaldo

Ronaldo haalde overigens het einde van de wedstrijd niet. De Portugese vedette ging kort na zijn derde doelpunt geblesseerd naar de kant.

Omdat Mourinho al drie keer had gewisseld, beëindigden ook de Madrilenen het duel met tien man.

Ronaldo voerde zijn seizoenstotaal overigens op naar 27 treffers, waarmee hij samen met Lionel Messi (Barcelona) de topscorerslijst in Spanje aanvoert.

De Portugese aanvaller heeft dit seizoen al vier (officieuze) 'hattricks' in de Primera Division op zijn naam staan.

Alfredo Di Stefano en Ferenc Puskas waren in het voetbaljaar 1958-1959 de laatste Madrilenen die daarin slaagden.

Pellegrini

Voor trainer Manuel Pellegrini van Malaga was het een extra pijnlijke avond. De Chileen werkte vorig jaar nog bij Real Madrid, maar moest in de zomer plaatsmaken voor Mourinho.