AMSTERDAM - Als het aan Bernie Ecclestone ligt, wordt de Grand Prix van Bahrein dit seizoen als een-na-laatste race afgewerkt.

Dat laat de commerciële baas van de Formule 1 weten aan de BBC. De Grand Prix in het oliestaatje zou aanvankelijk op 13 maart worden gehouden, maar werd door de prins van Bahrein afgelast vanwege de politieke onrust in het land.

Geruchten dat 'Bahrein' in augustus zal worden ingehaald worden door Ecclestone weersproken.

“We proberen aan het eind van het jaar een gaatje te vinden op de kalender. Als er vrede is in Bahrein, dan zullen we er neerstrijken, hoe dan ook. Momenteel zie ik in elk geval geen reportages over onlusten aldaar.”

Standpunten

Ecclestone heeft 20 november voorzichtig aangestipt in zijn agenda voor de race in Bahrein. Dat is een week na de Grand Prix in Abu Dhabi. Gevolg is wel dat de Grand Prix van Brazilië in dat geval een week wordt verplaatst naar zondag 4 december.

“De prins heeft er goed aan gedaan het evenement af te gelasten”, meent Ecclestone. “Ik weet niet of mensen de race zouden hebben misbruikt om hun standpunten kenbaar te maken, maar het is goed dat we niet het risico hebben gelopen. Ik ben blij met de samenwerking met de organisatie. We zullen er alles aan doen om hen van dienst te zijn.”

Overigens heeft de FOTA, de belangenvereniging voor teams, een zwaarwegende stem bij het bepalen van de nieuwe datum voor de Grand Prix van Bahrein. Dit gebeurt op dinsdag 8 maart.