AMSTERDAM - Michaëlla Krajicek heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in Kuala Lumpur. De Nederlandse tennisster rekende in de tweede ronde op knappe wijze af met de titelverdedigster Alisa Klejbanova; 3-6, 6-4 en 6-3.

Krajicek begon stroef tegen de Russische nummer 24 van de wereldranglijst.

De Nederlandse, zelf honderdvijftigste op de mondiale ranking, had vooral moeite om op haar tweede service punten binnen te halen. In de eerste set stond ze haar opslag dan ook drie keer af.

Ace

In de tweede set ging het roer volledig om. Krajicek, goed voor dertien aces, begon beter te serveren en kwam in haar servicebeurten nauwelijks meer in de problemen terwijl ze de service van de Russin drie keer brak.

Na iets meer dan twee uur spelen benutte Krajicek haar eerste wedstrijdpunt.

Kwartfinales

In de kwartfinales moet Krajicek het vrijdag opnemen tegen de 35-jarige Luxemburgse qualifier Anne Kremer die 169ste staat op de wereldranglijst.

Het is voor het eerst in ruim twee jaar dat Krajicek de kwartfinales op een WTA-toernooi weet te bereiken. In februari 2009 lukte haar dat voor het laatst in Memphis. In 2010 won ze slechts twee partijen op het hoogste niveau.

Krajicek was dinsdag in de eerste ronde van het toernooi te sterk voor haar Duitse dubbelpartner Tatjana Malek. Het duo verloor woensdag in de eerste ronde van het dubbelspel.