MÜNCHEN - De uitschakeling in de Duitse beker door Schalke 04 kwam hard aan bij Bayern München, maar desondanks hoopt bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge op rust rond de recordkampioen.

De formatie van trainer Louis van Gaal verspeelde in een week tijd titelprolongatie in de competitie en de beker.

''We doen er goed aan om de rust te bewaren. Het is zonder twijfel een teleurstelling, maar we moeten verder'', aldus Rummenigge.

Straatlengte voorsprong

Bayern verloor woensdag met 1-0 van Schalke 04 in de halve finales van de beker en ging zaterdag al met 3-1 onderuit tegen Borussia Dortmund dat een straatlengte voorsprong heeft in de Bundesliga. Alleen in de Champions League is de ploeg nog kansrijk.

Tegen Internazionale verdedigt de verliezend finalist van vorig jaar over twee weken een 1-0-voorsprong. ''Maar we moeten niet beginnen met dromen door te zeggen 'nu moeten we de Champions League winnen'. Ook dat gaat erg zwaar worden."

Emoties

Zaterdag wacht voor Bayern al weer de volgende belangrijke wedstrijd op bezoek bij nummer drie Hannover 96. De ploeg wil winnen om de tweede plaats en rechtstreekse plaatsing voor de Champions League in het zicht te houden.

''We moeten goed reageren op de emoties en teleurstellingen."

De positie van Van Gaal staat volgens Rummenigge niet onder druk. ''Daar voer ik geen discussie over en ik heb ook niet de indruk dat anderen bij de club dat doen."