AMSTERDAM - Voor Johnny Hoogerland is zijn deelname aan Parijs-Nice in gevaar. De renner van Vacansoleil-DCM heeft koorts en betwijfelt of hij tijdig hersteld is voor de start van zondag.

Donderdag beslist hij, in overleg met de ploeg. ''De dokter heeft gezegd dat ik niet mag starten als ik donderdag nog steeds koorts heb'', zegt hij tegenover De Telegraaf.

''Balen, want ik heb hier wel naartoe gewerkt.''

De Raboploeg moet het zeer waarschijnlijk zonder Matti Breschel stellen. De Deen die onder meer voor de voorjaarsklassiekers werd vastgelegd, kampt met een hardnekkige knieblessure.

Mollema fit

Bij de bankformatie is Bauke Mollema in elk geval wel voldoende hersteld van de griep om te kunnen deelnemen aan de meerdaagse koers.

''Het heeft gelukkig niet doorgezet. In Parijs-Nice zullen we met Luis Leon Sanchez voor het klassement gaan. Ik ga wel proberen een rit te winnen'', laat hij weten.

In het NUsport-magazine van deze week, dat tevens online te bestellen is, valt een interview te lezen met Daan Luijkx. De teammanager van Vacansoleil-DCM komt daarin onder meer uitgebreid aan het woord over het ontslag van Riccardo Ricco.