PSV aan kop, Feyenoord verder naar onder

EINDHOVEN/ROOSENDAAL/ENSCHEDE/DEN HAAG - PSV heeft zich zaterdag aan kop genesteld van de eredivisie. De Eindhovenaren klopten in eigen stadion RKC Waalwijk met 3-1. Ajax, nu tweede, komt zondag in actie, thuis tegen FC Utrecht.

Lucius bracht PSV al na twee minuten aan de leiding, acht minuten voor rust maakte Teixeira gelijk. Na de pauze bezorgden Robben en nogmaals Lucius PSV de zege.

RBC

Het duel RBC Roosendaal - Heerenveen heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. Het werd in Roosendaal 1-1. RBC stond bij de rust voor door een doelpunt van Youssouf. In de e minuut miste Selakovic voor Heerenveen een strafschop. Samaras maakte een kwartier voor tijd gelijk.

Feyenoord

Door een ruime nederlaag bij FC Twente (4-2) verloor Feyenoord zaterdagavond de beste verenigingen uit de eredivisie nog verder uit het oog. Een wedstrijd voor het einde van de eerste helft van het seizoen hebben de Rotterdammers al dertien verliespunten meer dan Ajax. PSV heeft negen punten meer dan Feyenoord.

N'Kufo maakte het eerste en tweede doelpunt voor FC Twente. Na de tegentreffer van Kuijt (2-1) beslisten John en Polak (strafschop) het duel in het voordeel van de thuisclub. Pardo maakte in de 86e minuut de nederlaag voor Feyenoord iets draaglijker.

Willem II

Willem II heeft zaterdagavond bij ADO Den Haag een einde gemaakt aan de serie uitwedstrijden zonder zege: 0-1. Sinds begin februari (0-3 bij FC Zwolle) hadden de Tilburgers geen duel op vreemde bodem meer gewonnen. Willem II-spits Quinn besliste het duel al in de eerste helft. Denneboom (Willem II) kreeg na 73 minuten de rode kaart (2x geel). Scheidsrechter Van der Hilst legde het duel na 37 minuten tien minuten stil wegens het gooien van vuurwerkbommen op het veld.

NUwerk

Tip de redactie