AMSTERDAM - Arsenal en Manchester City hebben zich woensdag geplaatst voor de kwartfinales van de FA Cup.

The Gunners’ maakten in de replay tegen derdedivisionist Leyton Orient geen fout: 5-0.

Marouane Chamakh en Nicklas Bendtner (twee keer) verzorgden voor rust de productie. Na de hervatting benutte laatstgenoemde nog een strafschop en deed ook Gaël Clichy een duit in het zakje.

Arsenal speelde zonder de geblesseerde Robin van Persie.

Zege City

City rekende in eigen huis af met Aston Villa: 3-0. Treffers van Yaya Touré en Mario Balotelli stelden de bezoekers al in het eerste bedrijf voor een moeilijke opgave.

In de tweede helft bepaalde David Silva de eindstand.

Franse beker

Het bekersprookje van de nietige Franse vijfdeklasser Chambéry is tot een einde gekomen.

De amateurs hadden tot ieders verbazing de kwartfinales van de Coupe de France bereikt, maar werden daarin uitgeschakeld door tweededivisionist Angers: 0-3.

Chambéry was op weg naar de kwartfinales verantwoordelijk voor de eliminatie van Ligue 1-clubs Sochaux, Brest en Monaco. Tegen tweedeklasser Angers ging het echter mis.

Nadat de Chambéry-aanvallers enkele kansen hadden gemist, sloeg Angers in de slotminuut van de eerste helft wèl toe. Henry Saivet trof doel: 0-1. Na de pauze beslisten Sebastien Renouard en Diego Gomez het duel.

Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain ontdeed zich pas in de verlenging van Le Mans. De topclub wist in de reguliere speeltijd geen doelpunt te maken tegen de tweedeklasser, maar in de 109e minuut verschalkte Paris-speler Jean-Christophe Bahebeck eindelijk de Le Mans-doelman.

Acht minuten later bepaalde Neeskens Kebano de eindstand op 2-0.

Lille wist zich eveneens met grote moeite te plaatsen voor de halve finales. De koploper in de Franse competitie liet het aankomen op strafschoppen door in de reguliere speeltijd en verlenging niet te scoren tegen Lorient. In de penaltyreeks was Lille het koelbloedigst.

Celtic klopt Rangers

Celtic bleek in de replay van de vijfde ronde van het Schotse bekertoernooi op eigen veld met 1-0 te sterk voor Glasgow Rangers. Het enige doelpunt werd gemaakt door verdediger Mark Wilson in de 48e minuut.

Op dat moment speelde Rangers al met tien man, nadat Steven Whittaker in de 36e minuut zijn tweede gele kaart kreeg.

De gasten beëindigden de wedstrijd uiteindelijk met negen man, omdat ook Madjid Bougherra in de slotminuut voor de tweede keer een gele prent kreeg te zien.