Chelsea niet langer aan top Premier League

LONDEN - Chelsea is niet langer de lijstaanvoerder in de Engelse Premier League. Het elftal verloor zaterdag met 2-1 van Bolton Wanderers en zag Manchester United, dat de derby tegen Manchester City met 3-1 won, voorbij komen. Arsenal kan zondag de nieuwe nummer een in de Engelse competitie worden, als de club het duel tegen Blackburn Rovers winnend afsluit.

Bij Manchester United was Ruud van Nistelrooij opnieuw trefzeker. De international maakte in de 34e minuut het tweede doelpunt voor United, zijn twaalfde seizoenstreffer. United was door een goal van Paul Scholes op voorsprong gekomen. Na rust kwam stadgenoot City, dat al 29 jaar niet meer op Old Trafford won, terug. Wright-Phillips maakte 2-1. Met zijn tweede doelpunt van de middag besliste Scholes het duel, 3-1.

Chelsea, dat later speelde dan United, wist dat alleen een overwinning op middenmoter Bolton Wanderers genoeg zou zijn om de koppositie te behouden. Lange tijd leek die opzet te slagen. Crespo scoorde al vroeg, maar de Londenaren slaagden er daarna niet in de score op te voeren.

Na rust maakte N'Gotty 1-1. In de laatste minuut slingerde Pedersen zich een weg door de defensie van het thuisspelende Chelsea en zette hard voor. Terry veranderde de pass van richting waardoor die in eigen doel belandde, 2-1.

Newcastle United deed in de middenmoot goede zaken door een -0-overwinning op Tottenham Hotspur en staat nu op de vijfde positie. Het gat tussen de subtop en de topdrie is groot. Het verschil tussen nummer drie Arsenal en nummer vier Fulham bedraagt inmiddels tien punten.

Het zwalkende Liverpool verloor zaterdag opnieuw. De thuiswedstrijd tegen Southampton ging met 2-1 verloren. Liverpool is inmiddels afgezakt naar de negende plaats op de ranglijst.

NUwerk

Tip de redactie